Gotowanie
Cytrynówka

cytrynowka-2Moda na robienie domowych nalewek zagościła u nas na dobre. A mówiąc ściślej, właściwie wróciła, do tradycja wytwarzania tego rodzaju produktów sięga dalekiej przeszłości. Bazą do nalewki mogą być różne produkty i dlatego wyróżnia się nalewki: owocowe, korzenne, miodowe, ziołowe i inne. Wiele osób, które parają się tym zajęciem, ma swoje sprawdzone przepisy i sposoby wytwarzania bardzo dobrych produktów, niezależnie od tego, czy to wiśniówka, cytrynówka, dereniówka, kardamonka czy ratafia. Dla wielu osób takie eksperymentowanie to odskocznia od codzienności, swego rodzaju hobby czy po prostu przyjemność. Osobiście wyprodukowana cytrynówka, malinówka czy anyżówka to nie tylko doskonała „poprawiaczka” nastroju w długie jesienne i zimowe wieczory, ale i dobry do spędzenia czasu w miłym gronie z rodziną czy przyjaciółmi. Takie domowej roboty nalewki świetnie też nadają się na bożonarodzeniowe prezenty. Obdarowani nimi na pewno będą zadowoleni z otrzymanego podarunki. Tak więc bierzmy się za nalewki, bo to wcale nie taka trudna sprawa, a jaka smaczna!

Ciekawe artykuły tematyczne o gotowaniu online:

About the author

Related Posts